A Hajnalcsillag Baptista Óvoda 2014. szeptembere óta működik, az Ócsai Baptista Gyülekezet által fenntartott intézmény. A barátságos épületben 3 csoport működik, összesen 75 férőhellyel rendelkezik. Az óvodához ideális méretű játszóudvarok tartoznak, mely egy része füvesített, egy része pedig gumitéglával borított, elegendő teret biztosítva a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez. A játszóudvar kellemes színtere a szabadtéri mozgásnak és játéknak. Számos mozgásfejlesztőjáték, homokozó, csúszda, hinták, kerékpár pálya és játszóházak teszik vonzóvá.

A csoportszobák kényelmes teret biztosítanak a sokféle tevékenység megszervezésére. A csoportszobákban különböző játéktereket igyekeznek a pedagógusok kialakítani, praktikus megoldásokkal kuckósítani. Az óvodának 2 gyermeköltözője és 2 gyermekmosdóhelyisége van. A tágas és jól felszerelt tornaterem   a gyermekek kedvenc tartózkodási helye, ahol sokféle mozgásfejlesztő eszköz és tornaszer segíti a szervezett nagymozgást. Nagy alapterületű fejlesztő szobában végzi munkáját a gyógypedagógus és a logopédus, bőségesen ellátva fejlesztő ezközökkel. Minden helység a mai kor elvárásainak megfelelően, esztétikusan, jól felszerelt.

Csoportonként biztosított a 2 fő óvodapedagógus, 1 fő dajka. Ezen kívül 1 fő pedagógiai asszisztens, 1 fő konyhai dajka, félállású gyógypedagógus, 1 fő utazó gyógypedagógus és egy karbantartó segíti munkánkat. Az óvoda nevelőtestülete jól képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező, igényes, innovatív munkatársakból áll. Szakmai felkészültségük, elhivatottságuk, gyermekszeretetük garanciát jelent a Pedagógiai Program megvalósításához.

Az óvodában tálaló konyha működik, a Tanyacsárda étterem biztosítja az óvoda élelmezését. Intézményünkben biztosított az ételallergiás gyermekek ellátása is. Külön gondot fordítunk az egészséges táplálkozásra, naponta kapnak a gyerekek zöldség és gyümölcsfélét.

 

Óvodánk a családi nevelés kiegészítőjeként 3 éves kortól egészen iskolába lépésig végez nevelői feladatokat. Munkánk során tiszteletben tartjuk a családi nevelés elsődlegességét, és valljuk, hogy a gyermek intézményes nevelése során is kiemelten fontos a szeretet. Keresztyén szellemű nevelésünk célja, hogy a gyermekek élmény gazdag környezetben, az egyéni fejlodési ütemük figyelembe vételével, koruknak megfelelően, iskolás életmódra érett, harmonikusan kibontakozó, problémamegoldó személyiséggé váljanak.

Óvodánk nyitott: a szülőkkel együtt nevelve kívánunk munkálkodni úgy, hogy ők is részévé váljanak az óvodai nevelésnek. Fontos a családokkal való együttnevelés és a szükség szerinti segítés, gondozás. A család támogassa, ha lehet, otthon is gyakorolja a hitet, hitre nevelést.